Heating radiator

Storing en CV onderhoud

Je wil niet zonder warm water komen te zitten

Zeker wanneer de koude seizoenen zich aanmelden wil je niet zonder warm water of zonder verwarming zitten. In de herfst en winter moet de cv-ketel extra hard werken om jou dag en nacht te voorzien van warmte en warm water. Met regelmatig onderhoud kunt u problemen en beschadigingen opsporen en repareren voordat ze een groot probleem vormen.

Wanneer moet je de cv-ketel laten controleren?

De beste tijd voor het laten controleren van de cv-ketel is voordat de echte kou zich aandient. In de koudere seizoenen moet de cv-ketel hard werken om ervoor te zorgen dat jij warm water uit de kraan krijgt en het huis goed wordt verwarmd. Vaak komen dan de problemen aan het licht. Extra vervelend wanneer je juist in een koude periode zonder warm water en verwarming zit. Wanneer de cv-ketel nog geen mankementen vertoont dan kun je jouw ketel dus het best in de zomer laten controleren, zodat je met een zeker gevoel de herfst en winter ingaat.

Bij complexe systemen zoals cv-ketels en airconditioning units kan veel misgaan. Vaak verschijnt er dan een storingscode op het display van uw apparaat. Onze service en onderhoud zorgt er niet alleen voor dat deze storingen worden voorkomen, we helpen ook met het oplossen van het probleem wanneer deze er al is. 

Waarom is regelmatige cv-controle belangrijk?

Goed onderhoud aan de cv-ketel is heel belangrijk. Allereerst beperk je het gevaar van brand in de cv-ketel. Aan de binnenkant van de ketel kan stof ophopen en dat kan in combinatie met warmte zorgen voor brand; niet voor niks adviseert de brandweer om ieder jaar de cv-ketel te laten controleren. Ook bespaar je met jaarlijks onderhoud uiteindelijk op kosten door de regelmatige controle. Wanneer een onderdeel slijt of stuk is, kan het op tijd worden gesignaleerd en worden vervangen. Hierdoor worden uiteindelijk grotere problemen voorkomen.

Maak snel een onderhoudsafspraak

Als het onderhoud van de cv-ketel alweer meer dan een jaar geleden is, is het verstandig om een afspraak te maken voor een jaarlijkse check up. Neem zo snel mogelijk contact met ons op, wij helpen u graag!

Wij voeren onderhoud uit aan de volgende hoogte kwaliteit cv-ketel merken: Intergas, Nefit, ATAG, AWB, Remeha, Vaillant en Ferroli.

Winstallatie is 24/7 bereikbaar bij spoed! 

Dankzij onze professionele installateurs, welke STEK gecertificeerd zijn, verloopt het hele proces soepel en snel. 

Hulp nodig?