Hybride warmtepomp

Waarom een Hybride warmtepomp

Je huis duurzaam verwarmen met minder aardgas, dat kan met een hybride warmtepomp. De hybride warmtepomp werkt samen met je cv-ketel op gas en is een goede tussenstap naar een vol-elektrisch huis. Je CO2-uitstoot voor verwarming en warm water daalt met zo’n 30 procent. Nog 2 pluspunten: je kunt nu subsidie krijgen voor de warmtepomp én je energierekening gaat omlaag!

De hybride warmtepomp werkt op stroom. Je koppelt hem aan je cv-ketel. De warmtepomp zorgt voor een groot deel van de warmte in huis. De cv-ketel springt bij als het buiten heel koud is of bij een grote vraag aan warmte. Ook zorgt de cv-ketel voor het warme water in de badkamer en keuken. Je kunt de warmtepomp aansluiten op je huidige cv-ketel of op een nieuwe ketel.

Het hoogste rendement haal je uit de hybride warmtepomp als de woning matig geïsoleerd is. Tenminste dubbel glas heeft, vloerisolatie en dakisolatie. Is dit niet het geval pak dit dan eerst of gelijktijdig aan.

Energiezuinig

Door de stijgende energieprijzen en de groeiende bezorgdheid voor het milieu is het aanschaffen van een energiezuinige warmtepomp een juiste keuze. Een warmtepomp haalt 75% van zijn energie uit de buitenlucht waardoor het verbruik van elektriciteit erg laag is. De overheid stimuleert deze manier van duurzaam opwekken en daardoor zijn hier subsidies voor.

Dankzij onze professionele installateurs, welke STEK gecertificeerd zijn, verloopt het hele proces soepel en snel. Binnen een paar uur geniet je van heerlijk koele temperaturen. Zelfs als het buiten 38 graden is.

Hulp nodig?